توجه به محوطه سازی و ایجاد فضاهای زیبای خارج از ساختمان، امروزه به یکی از موضوعات اصلی در طراحی محوطه ها تبدیل شده است و افراد زیادی به دنبال دیزاین محوطه ی خانه های ویلایی و یا حتی آپارتمان های خود می باشند. یکی از انواع محوطه سازی، طراحی و اجرای آبنما می باشد که اصول خاصی دارد و بایستی این اصول در همه ی انواع آبنما به درستی رعایت شود.

بنابراین در این نوشته از آبگون دیزاین قصد داریم نکات ساخت و اجرای آبنما را به شما معرفی نماییم و توضیحاتی را در این خصوص به شما ارائه نماییم.

نکات مهم در ساخت و نصب اصولی آبنما

1.آبنما نباید زیر درخت باشد

توجه کنید که آبنما نباید در زیر درخت قرار گیرد چرا که در این صورت با ریزش برگ درختان، فضولات پرندگان و دیگر ذرات ریخته شده از درختان، آب آبنما آلوده شده و باعث گرفتگی پمپ ها و فیلتر های آن می شود.

2.عمق ذخیره آب

عمق ذخیره ی آب به جهت کاهش مصرف آب، می بایست حتی الامکان در سطح قابل قبولی ثابت باشد.

3.آبنما نباید در مسیر بادهاي شدید باشد

آبنما نباید در مسیر باد های شدید باشد تا آب آن به خارج از لبه های حوض نریزد و همچنین الگوی ریزش تعیین شده ی آب دچار اختلال نشود. همچنین توجه کنید که ارتفاع ستون آب در آبنما نباید بیش از فاصله ی میان فواره تا لبه ی اصلی حوض باشد ت آب به خارج از حوض بریزد.

4.لوله کشی و تامین آب

یکی دیگر از اصول طراحی و اجرای آبنما، لوله کشی و تامین آب مورد نیاز آن می باشد. همچنین سیستم متعادل کننده ی اتوماتیک و سیستم حفاظتی نیز بایستی برای آبنما تعبیه شود. سیستم متعادل کننده در واقع سطح آب را به صورت دائمی تنظیم می کند و سیستم حفاظتی نیز در صورت عدم وجود آب، از کار کردن پمپ به شکل خشک جلوگیری می کند.

5.محافظت از تجهیزات و گودال ها

در طراحی و اجرای آبنما بایستی به حفاظت از تجهیزات و گودال هایی که برای نصب تجهیزات در کف حوض ایجاد شده اند نیز توجه نمود. برای این منظور بایستی شبکه های آهنی بر روی این حفره ها نصب شوند تا آن ها را محافظت نمایند.

6.تخلیه و سرریز آبنما

برای آبنما ها بایستی یک سیستم تخلیه و سرریز ایجاد نمود تا آب آن به راحتی تخلیه شده و بتوان به راحتی آبنما را نظافت نمود.

7.انتخاب صحیح پمپ

در طراحی و نصب آبنما باید توجه کنید که پمپ های فواره ها بایستی با در نظر گرفتن حداکثر توان مصرفی و با توجه به موقعیت مورد نیاز پمپ و محل نصب، انتخاب شوند.

8.امنیت کابل های تغذیه برق

امنیت کابل های برق آبنما از دیگر موضوعات مهم و حیاتی خصوصا در آبنما های عمومی می باشد. برای ایجاد امنیت کابل های تغذیه ی برقی که در داخل حوض قرار دارند بایستی این کابل ها درون داکت های مخصوص قرار گیرند تا به درستی حفاظت شوند.

9.انتخاب صحیح کلید هاي الکتریکی

در اصول طراحی و اجرای آبنما توجه به کلید ها نیز از اهمیت به سزایی برخوردار است. کلید ها می بایست براساس قدرت پمپ ها و نیز مدار های نوری انتخاب شوند. همچنین کلید ها بایستی دارای سیستم حفاظتی و ایمنی باشند در محیط آبنما دچار مشکل نشوند.

10.حفاظت در فصل زمستان

در مراحل اولیه ی طراحی یک آبنما بایستی به حفاظت از آبنما در فصل زمستان نیز توجه نموده و پیش بینی های لازم را انجام دهید. در واقع شما بایستی تمهیدات لازم برای پیشگیری از یخ زدن آب در فصول سرد سال را از همان ابتدا در نظر بگیرید. همچنین جهت پیشگیری از یخ زدن پمپ ها، می توانید در فصول سرد سال که نیازی به استفاده از آبنما ندارید، پمپ های آن ها را خارج کرده و به این طریق از آسیب به ان ها جلوگیری کنید.

 

امتیاز شما به این نوشته post

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *